Hoe kan ik mijn

Hoe kan ik mijn

Aanpassen van de handrem hielp met het lawaai en de temperatuur, maar het achterwiel lagers nog moest worden vervangen, dus ik uitgeklede de achterkant om de lagers te verwijderen.

En toen ging een beetje verder …

Ik dacht toen ik daar was, zou ik de rest van de remmen te verwijderen en opruimen van de steun borden en remklauw dragers.

Doorgaan met het proces van het proberen om geluiden te elimineren, vond ik dat de gaskabel werd tikken tegen zowel de turbo hitteschild en de onderkant van de motorkap. Dus een paar extra kabelbinders zal het beter te beveiligen en te stoppen het maken van een geluid.

Sinds ik de nieuwe radiator geplaatst, heb ik het niet leuk dat het zichtbaar is vanaf de voorkant van de auto. Het iets te hoog, maar extra maat nodig is voor het koelvermogen, zodat een deel van de voorzijde onder de nummerplaat werd verwijderd. Maar, zoals de radiator was helder glanzend aluminium, maar stak als een zere duim, en ik was gefrustreerd met het.

Dus ik heb eindelijk door te vermommen met een spuit van zwarte verf.

En, ten slotte, is er een mooi schot vanaf de voorkant, dus hier is één van de achterkant ook.

En last but not least, het interieur in zijn huidige vorm, met de nieuwe ETB oppepper spoor.

2015 is een spannend jaar geweest Het was de bekroning van vele jaren werk, eindelijk de auto uit de garage, op de weg, en vervolgens weer in de garage weer!

Na mijn laatste aanpassing in oktober (echt, het is zo lang !? geweest), ik heb een beetje meer opruimen van de verschillende onderdelen.

De beugels Ik schilderde voor de motor werden weer op zijn plaats gemonteerd, evenals het schilderen van de post-turbo Y pijp, die echt opgeruimd het uiterlijk van de motorruimte.

Met het schilderen in mijn gedachten, het volgende wat op te ruimen was de achterwielophanging componenten, die nog steeds in blank metaal waren. Ik zou alleen maar gereden in de natte een paar keer, dus voordat het te onderwerpen aan meer vocht, de tijd te geven het een beschermende jas.

Ik besloot op zilver, als contrast met de zwarte tectyl.

Een veel voorkomend probleem met de Nissan 200SX is dat het centrum propshaft lager uitvalt, en introduceert ruis transmissie. Terwijl het schilderen van de schorsing, nam ik de aandrijfas uit om een ​​nieuwe lager te passen.

Ik had met een beetje (nou ja, een hoop) windgeruis en tocht komt langs de deuren. De deuren hebben nog steeds de originele rubbers op hen, en totdat ik een volledige strip naar beneden voor de uiteindelijke verf en kopen frisse nieuwe rubbers uit de Owners Club, heb ik een extra rubber gemonteerd om de deur te openen op het lichaam. Dit heeft ook betrekking op de kale metalen rand twee voor de prijs van één! Vond ik tot mijn verbazing dat het een set van deurrubbers ik voor deze verworven (uit een Opel Zafira) zijn de exacte perfecte grootte om te gaan rond de deuropening zonder snijden of uit te rekken!

Volgende off Ik maakte enkele interieur zijpanelen, en bedekt ze met een aantal grijze materiaal. Ik ging bijna voor blauw, maar dacht dat de grijze een mooi contrast zou maken, en de blauwe misschien ook vergelijkbaar, maar verschillend genoeg van het lichaam kleur te botsen, in plaats van compliment!

Met de verf alleen maar zijn tijdelijk, de finish was niet 100% perfect, en ik had nooit verwacht dat het is. Echter, toen een vriend aangeboden te gaan op het met zijn machine polijstmachine, wie ben ik om het aanbod af te wijzen !?

We gaven de eerste uit de boot en de motorkap een snelle wrijven omlaag met ongeveer 2000 schuurpapier om zich te ontdoen van de weinige oneffenheden, voorafgaand aan het gaan er met de polijstmachine.

Met enkele vloeiende verf, was het tijd om hoofd naar beneden naar de NEC voor de Classic Car Show, waar ik was uitgenodigd om op de Old Skool Ford-stand.

Op weg naar beneden, stopte ik af naar een vriend die de Mitsubishi ECU kan knipperen zien, want ik wilde een paar tweaks aangebracht.

Mijn PLX wideband O2 sensor ingepakt, zodat het niet afgeven van de juiste spanning ofwel de MAP-ECU voor het breedbandsignaal waarde (0-5V, die alleen wordt gebruikt voor de registratie) of gesimuleerde smalband uitgang (0-1V) aan de eCU. Met deze uitvoeren van een verkeerde spanning werd de ECU het aanpassen van de brandstof om te proberen een verkeerde lambdawaarde lezing te corrigeren. Met zijn losgekoppeld, werd een Check Engine licht weergegeven.

Dus, ik vroeg om de O2 sensor eis moet worden verwijderd, zodat werkt de ECU puur vanuit de brandstof tabellen, en doet geen poging om de bevoorrading op basis van O2 sensor lezingen aan te passen. Dit zal iets van invloed op de economie op een run, maar ik zal niet vechten de aanpassingen bij het stemmen.

Als gevolg van het werk van een ClubVR4 forum lid, kan de ECU ook worden geprogrammeerd om de motor controleren licht knipperen wanneer Knock (pre-detonatie) wordt gedetecteerd. Dit geeft een goede indicatie voor de bestuurder (mij) als er iets mis is met de brandstoftoevoer of boost niveau dat pre-ontploffing van de brandstof in de cilinder veroorzaakt.

Met de computer aangesloten, hebben we een paar van de 3e versnelling volgas macht runs om te zien wat was wat, ook met een werkende wideband O2 sensor aangesloten.

Tijdens onze runs, maar deze waarde bereikt rond 120!

De boost werd ook slechts tot ongeveer 5PSI, wanneer het moet ongeveer 10 psi, en de wastegate werkcyclus was 100% proberen te bouwen een hogere Belastingwaarde. De Wastegate elektromagneet wordt geactiveerd door de CPU in een “gepulseerde modus om af te bloeden druk van de wastegate aan de totale turbodruk te verhogen. Dit mag niet op 100%, dus het is een indicatie van iets niet goed!

De vervanging prop lager had een positief verschil aan het geluidsniveau gemaakt, maar tijdens de rit terug van het NEC, er was nog lawaai afkomstig van de achterkant, en als ik naar huis naderde, een nieuw geluid begonnen. Ik stopte ervandoor om enkel melk (met zijn gegaan voor 4 dagen) te krijgen, en toen ik stopte merkte ik dat de handrem niet zo goed als zou moeten werkte. Daarnaast is de passagierszijde achterwiel was warm om aan te raken, maar kant van de bestuurder was behoorlijk warm! Ik had vermoed wiellagers waren nodig een vervanging (ze waren zaterdag buiten met de 200SX achterste subframe voor een paar jaar, blootgesteld aan de elementen), zodat de auto werd verscholen in de garage, en niet meer aangeraakt tot het nieuwe jaar!

Eerst op de agenda voor 2016 was om te kijken naar de handrem en warmte op de achterwielen. Ik gestript de achterste naven tot aan de handrem te controleren, en merkte dat de kabel uit de buurt van de haak op de vloer moet worden aangesloten op was gekomen. Als ik de kabel weer opgeheven op zijn plaats, merkte ik dat de handrem mechanisme verplaatst enigszins binnen kant naaf van de bestuurder. Deze beweging in de kabel was de toepassing van de handrem iets waardoor de warmte voelde ik me. Dus, het veiligstellen van de kabel aan de haak, ik verslapte de aanpassing aan de hendel om een ​​mm geven of zo van vrij spel, en aangepast aan de handrem mechanisme aan beide achterwielen weer.

Vervolgens was om te kijken naar de problemen die kunnen worden waardoor het neer op macht. Allereerst heb ik keek naar de boost elektromagneet, en vond dat het stevig vast zat. Meestal schakelt deze in / uit zeer snel per seconde hoe het is “op, hoe hoger de” werkcyclus, en hoe meer lucht wordt van het membraan proberen de wastegate open om het uitlaatgas in de turbine in de turbo omzeilen druk ontlucht. Bloeden alle lucht weg (100% inschakelduur) zorgt ervoor dat de wastegate te blijven dicht. Met de elektromagneet gesloten stak, werd het bloeden weg geen van de lucht, zodat de wategate werd geduwd open 5PSI de kracht van de veer trekt het gesloten.

Ik nam de spoel uit elkaar, bevrijdde hem op en zet het weer in elkaar en getest op de bank, maar het werkte nog steeds niet goed als in de auto. Een voordeel van het hebben van een Legnum VR-4 als een dagelijkse auto, is dat ik een volledige motor baai van onderdelen hebt! En, zoals geluk zou hebben, de boost elektromagneet niet wordt gebruikt op de Legnum, want ik heb een aftermarket elektronische boost controller, die zijn eigen magneetklep heeft, waardoor de standaard een aangesloten, maar niet in gebruik. Dus, ik was in staat om de twee te wisselen, en ik heb nu ongeveer 10 psi van de oppepper een redelijk gezonde stijging ten opzichte van 5PSI!

Ik heb ook kocht een nieuwe wideband O2-controller, en een mechanische oppepper spoor van ETB Instruments mijn bestaande wijzerplaten, die ik heb aangebracht overeenkomen, ter vervanging van de oude.

En dat is vrij veel up-to-date. Er is nog meer te doen (is er niet altijd !?)

Ik heb echter besloten dat ik zal deelnemen aan een aantal (zo niet alle) van de Old Skool Ford Drag Championship dit jaar, die wordt op Santa Pod wordt gehouden naast een aantal shows.

Dit zal een grote kans om wat plezier te hebben in de auto te zijn, zien wat de prestaties is net als, het verbeteren van zowel de prestaties van de auto en mijn drag racing skills, en zorgen voor een doel voor het krijgen van verbeteringen en fixes doorgevoerd, en waarschijnlijk het belangrijkst, voldoen aan een aantal nieuwe mensen en hebben een lach doen!

Zo Ik kan een deel van je te zien op deze gebeurtenissen in de loop van het jaar! Ik hou je hier hoe ik verder gaan met het kampioenschap op de hoogte, evenals de beproevingen van het!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een kans om te gaan zitten en schrijf een update heb gehad, maar hier is het!

Na een paar meer drives om naar de auto te leren kennen een beetje beter en het nemen van het naar een aantal lokale ontmoet, het eerste wat ik deed was om een ​​nieuwe radiator te krijgen. Dit is veel groter en dikker, en is licht en glanzend en legering.

Na montage moet worden, nam ik het voor een pootle rond de stad om het te krijgen tot de temperatuur, en om te controleren dat er geen grote lekken. Met dat proces lopen allemaal goed, en de temperatuur zal niet veel boven 90 graden C, nam ik het uit op een run op de snelweg, om te zien wat een periode van aanhoudende snelweg snelheden zou doen om de temperatuur van de koelvloeistof.

De koelvloeistof temperatuur bleef ergens tussen de 90 en 95 graden C bij een aanhoudende 70 mph, en het eigenlijk rijdt beter dan 70mph op 50 mph! Dit was een triomf! Ik ben het maken van een notitie hier: groot succes! Het is moeilijk om mijn tevredenheid overdrijven.

Echter was niet goed en ongeveer 20 mijl van de weg, een misfire begonnen. Wetende dat ik was slechts ongeveer 4 mijl van een dienstverlening, ik dacht dat ik zou proberen om het daar te slap, om zo uiteindelijk niet afgebroken aan de kant van de snelweg.

Ja … dat plan niet werkte. Nog een mijl op de weg na de misfire begon, verloor ik alle macht, en de motor gewoon niet opnieuw op te starten.

Ik denk dat de extra warmte, niet alleen de uitvoer van de radiator beter, maar de warmte van de turbo / uitlaat door het rijden op een hogere aanhoudende snelheid, een van de spoel packs oververhit en daardoor geëxplodeerd.

Als het verlopen, nam ook de sensor voor overslaande motor (die stroom levert aan de bobines, en geeft de toerenteller uitgang gebaseerd op de werkelijke ontsteking pulsen in plaats van “aangezochte ontsteking pulsen) dus zonder stroom toevoer via de IFS, dat is de reden waarom de motor niet zou lopen, zelfs op 4 cilinders.

Ik heb vervangen door alle 3 de rollen door nieuwe, een nieuwe IFS, en ook voorzien van een “turbo deken, die de stralingswarmte afgegeven door de turbo aan die kant heeft verminderd.

Evenals het oplossen van deze kleine elektrische / warmte probleem, Ik heb ook het opruimen van het interieur, en waardoor het meer beschaafd.

Ten eerste was om zowel het dashboard, en de binnenkant van de deuren te schilderen, rond de achterruiten, en past sommige tapijt:

Het tapijt heeft een enorm verschil voor de geluidsniveaus gemaakt, het verwijderen van een groot deel van de weg lawaai.

Ik heb ook opgeruimd het dashboardkastje deksel en kies surround met een jas van hetzelfde zilver gebruikt op de buitenkant.

Ik ben nu klaar met de overgebleven stukjes van de schilderkunst in / rond de motorkap omdat dat de hoofdremcilinder deksel, centrale bonnet vangst beugel, en een motorkap grill.

Het volgende wat op de lijst zal zijn om make-up een aantal panelen voor naast de plek waar de achterbanken zou zijn, en of schilderen of bedek ze, samen met de voordeur kaarten.

Dat zal dan het interieur zien er een stuk mooier, maar ook als meer geluid verdoofd. Korte termijn, zal ik een aantal tapijt zet in de achterkant, waar de achterbank zou zijn, maar ik heb ook een paar opties voor de achterste stoelen die ik zal onderzoeken om beter aansluiten bij de rest.

Met de auto met succes terug op mijn vader, ik liet hem het plezier taak van het spelen met de carrosserie.

De eerste laag primer werd gezet voordat de reis naar de Ace Cafe, zodat het was meestal een kleur, en de resterende bare metal te dekken.

Mijn vader daarna bleef de primer voor verf te bereiden voor een paar dagen, met veel late nachten Ik had hem eraan herinneren op een gegeven moment dat de kleur alleen moest tijdelijk te zijn (en dat ik het was die naar huis snel!), Hij stopte met de voorbereiding van de primer, en begon tot vaststelling van wat kleur.

Met dat gedaan, naast was om een ​​beetje van detail toe te voegen:

En na weer een zeer late avond, een paar lagen lak werden toegevoegd:

Terwijl dit gaande was, was ik bezig thuis geven van een extra set wielen een snelle sanering:

Met het allemaal samen, was ik eindelijk, na vele jaren, in staat om het terug naar huis te nemen met mij.

De radiator moet nog worden vervangen door iets beter, maar ik ben nu in staat om te beginnen met het sorteren van een aantal van de kleine probleempjes, en doe kleine stukjes en beetjes die niet geschikt zijn om te doen tijdens de beperkte tijd bij een bezoek aan mijn vader waren geweest.

De brandstofmeter was dat intermitterend, dus ik heb nu onderzocht dat, en vond dat de aarde om de afzender apparaat niet was het maken van full contact, dus ik heb een betere aarding punt op de zender lichaam aangemaakt.

De Check Engine licht was geweest op tijdens het rijden, en toen ik eerder had opgehaald foutcodes, deze wees in de richting van de Crank Position sensor. Na het doorbrengen van een beetje meer tijd aan het lezen van de codes, had ik eigenlijk mis-telde de knippert, en het was de luchtdruk sensor. Bij het onderzoek, merkte ik dat de MAP-ECU niet werd geconfigureerd om de output van de Baro-signaal (op de originele auto, het was een extra sensor in de MAF, maar dat is verwijderd, zodat de stappen MAP-ECU in opnieuw om deze uit te voeren duty) gewoon een vakje in de instelling van de MAP-ECU heeft uitgeschakeld de Check Engine licht!

Ik heb ook eindelijk verlost van de rest van de rode verf van het inlaatspruitstuk iets wat ik haatte van de dag dat ik pakte de donor auto!

Mijn knutselen zal doorgaan Ik ben van plan op te ruimen het interieur het schilderen van het dashboard / deuren, montage tapijt, deur kaarten, stoelen achter etc, evenals uiteraard voor het vervangen van de radiator.

Voorafgaand aan dit weekend, was het ongeveer 20 mijl gedreven door mijn vader, en ik was in staat om aan de slag voor een dag, en in die tijd hebben we gevonden, en moest de volgende kinderziekten kwesties te sorteren:

Vervang injectoren Ik gemonteerd nieuwe filters aan hen, maar daarbij, in geslaagd om wat vuil te krijgen in een aantal van hen, die liet hen geplakt geopend, gieten brandstof in de motor!

Tweak de ECU’s verscheen de MAP-ECU om een ​​aantal van de configuratie te verliezen, wat betekent dat het een signaal eigenlijk niet gaf om de standaard motor ECU voor luchtstroom! Dus de eerste 5 mijl of zo, was het runnen alleen op de “fail safe tanken!

Vervangen alle bougies, want het ontbrak onder belasting.

Ontdekte dat de banden op de rug zijn verschrikkelijk, als onder de macht, werd het heel moeilijk te trekken naar links en naar rechts onder vertraging. Wisselen van de achterbanden van links naar rechts verbeterd, dus een nieuw paar banden had besteld en gemonteerd.

De PLX wideband O2 sensor controle-eenheid is mislukt, dus het is niet het blussen van de juiste spanning op zowel de wideband output, noch de gesimuleerde smalband output. Deze is verwijderd en vervangen door de voorraad smalband sensor, totdat ik een nieuwe wideband controller kan veroorloven.

Met de jaarlijkse “Anglias At The Ace gebeurt het weekend gewoon weg, en vastbesloten om er te komen, ging ik naar beneden en de laatste donderdagavond en vrijdag brachten het doen van wat meer om het klaar te maken. Mijn vader had wat meer vulling gedaan schuren, het verkrijgen van de auto klaar voor verf. Echter, met het leven in de weg, donderdag was het alleen bijna klaar voor priming dus Donderdagavond werd doorgebracht afwerking van de schuren terug, en gaf het een klap over met primer die klaar was om 12:15 op vrijdag ochtend!

Vrijdagmorgen stond ik vroeg op, en brachten de ochtend Onderkant de auto als we werden gehouden op de weg, de bits we zouden eerder gelast en geprepareerd hadden wat betere bescherming. Dus, na het maskeren van alle bits ik wilde niet te krijgen bedekt met tectyl:

Ik bedekte zowel ikzelf als de onderkant van de auto met tectyl:

Tijdens de kleine hoeveelheid van het rijden het had gedaan, merkten we dat de motorkap kreeg erg warm recht boven de turbo’s dus iets was nodig om de warmte-overdracht in de glasvezel te verminderen. Met een blad van mooie dikke roestvrij staal, maakte ik een aantal hitteschilden van de turbo’s, vastgeschroefd op de strut toppen te dekken, zodat de warmte in de rest van het lichaam wordt overgebracht.

Met al dat gedaan, en op slechts 25 mijl op de teller, was het tijd om in de eerste plaats uit te geven het interieur een goede stofzuiger als het was bedekt met vulmiddel stof, en dan neem het uit voor een beetje langer rijden ten eerste of de nieuwe banden verschil voor de behandeling die in de tweede of de hitteschilden een verschil voor de “lange rit naar de Ace Cafe had, en iets anders dat we nog zouden opgehaald neer schudden .

Kwam terug, en kreeg de laptop uit en haakte het aan de ECU’s om de configuratie te controleren. Niets sprong uit bij mij, dus ging voor een ander station om een ​​aantal log-bestanden op te slaan om naar te kijken later. Er was ook een kleine “tsjilpen afkomstig van de achterkant, die was gerelateerd aan de rijsnelheid, die verdween bij het optillen van de handrem licht. Begrepen terug naar huis met de teller nu op een enorme 49 mijl!

Ik vond bij het zoeken via de logs dat het originele Mitsubishi ECU dacht dat ik aan het doen was meer dan 400 km / h Ik was zeker niet dat te doen. Ik dan herinnerd dat de snelheidsbegrenzer de ECU niet kan worden verwijderd, maar kan worden verhoogd tot 255 MPH die 410km / h!

Dus, met het feit dat het te laat op vrijdag, op zaterdag ochtend kwamen vroeg, knip de snelheidssensor signaal naar de ECU, en verwijderde de achterwielen terug te trekken de handrem iets.

Met dat gedaan en weer op de grond, wij op pad voor onze rit naar de Ace. Aangezien dit het verst van mijn vader postcode is het nog te worden gedreven, hebben we besloten het veilig voor mijn vader om mij te volgen in zijn Shogun met een aanhangwagen en een boot vol met hulpmiddelen voor het geval er iets verkeerd was om te gaan of niet goed voelt, kunnen we gewoon te laden het op, en omgaan met het later.

Ik had te stoppen ongeveer een half uur en 25 mijl na het verlaten van huis, echter. Als vader stopte achter me, hij stapt uit de Shogun met een bezorgde blik op zijn gezicht als ik loop naar hem toe. “Kan ik de duct tape, alstublieft? Vraag ik.” De chromen omlijsting van de verwarming controles, en de asbak worden ratelende, en het is vervelend mij, ik toevoegen.

Na het tapen van de rammelende trim, de rest van de reis naar de Ace was helemaal saai.

Een andere grote dag, ontmoet en babbelde tegen tal van lieve mensen, en zagen 49 andere mooie Anglias!

Dan reed ik terug naar huis zonder dat er nog problemen, trekken terug op mijn vaders met 210 mijl op de klok. Op een run, de koelvloeistoftemperatuur krijgt een beetje hoger dan ik zou willen dat het is, dus (zoals altijd werd verwacht) een betere radiator is nodig voor meer serieuze running maar het zal gelukkig zitten aan 70mph zonder oververhitting zoals het nu is.

Als de schorsing mounts hebben op de diff vervoerder is verplaatst, de bevestigingspunten nodig versterking. De achterste mounts was al versterkt, dus we hebben de fronten, ze nu bout door een aantal mooie zware doos sectie.

Waar moesten we weg te snijden het schot voor de waterleiding van de achterkant van de motor, deze moest worden vervangen, zodat een nieuw paneel werd opgemaakt. Oorspronkelijk gepland we deze uitneembaar toegang tot de waterleiding krijgen maar met de motor zo eenvoudig te nemen (minder dan een uur), er is echt geen zin, dus het is gelast voor geen verlies in kracht.

Omdat een 1967 (en natuurlijk om veiligheidsredenen), moet veiligheidsgordels voorin. Een paar van de inertie-reel veiligheidsgordels zijn aangebracht, die veel beter dan het origineel vaste riemen zijn!

Het hebben gehad van de auto lopen en rijden voor een tijdje (alleen voor zover in / uit de garage, en aan / uit de trailer), merkten we dat het koelvloeistofniveau liet vallen, en het oliepeil toenam … dus, de motor / versnellingsbak naar buiten kwam, en het had een paar nieuwe hoofd pakkingen, een set van 24 klepsteelkeerringen, nieuwe, lagere inlaatspruitstuk pakkingen, en de nieuwe injector zeehonden / filters.

Terwijl de motor uit was (hopelijk voor de laatste keer voor een tijdje!), De bare metal en lassen kregen een zekere bescherming.

Niet genoeg van een enkele kleur in de kast, gemengd we samen 4 verschillende kleuren: Mitsubishi Fiji Blue parelmoer, Mitsubishi Twilight Blue metallic, Ford Java Blue metallic en Vauxhall Lagoon Blue metallic. Zelfs de verf een hybride van verschillende merken! (De flitser maakt het er een beetje lichter dan in het daglicht dat is alles wat de metallic / pearl-bits het extra licht van de flitser te vangen)

Ik noemde voordat de nieuwe aansluitingen voor de motor Er is één hiervan op elke zijde van de motorruimte. Zodanig dat de motor verwijderen wij eenvoudig moesten beide unclip.

Toen kwam het moment van de waarheid een APK test! Met alles in elkaar gezet, gecontroleerd en dubbel gecontroleerd, namen we het voor een frisse blik om het een grondige controle op te geven. Een zenuwachtige wachttijd gevolgd, terwijl de tester keek, gepord, trok en stak bij alles wat ze meestal te kijken, prod, sleepboot en steken tijdens een APK.

Hij dwaalde door in de testruimte, en presenteerde een stuk wit papier (Ik mis de dagen van gekleurd papier, waar ben je wist wat het resultaat was vanuit de hele kamer zonder het te lezen!) “Weigering van een MOT Test Certificate was wat dit was niet de titel! In plaats daarvan zei trots op de top van het blad” MOT Test Certificate &# 128512;

Het hebben gesorteerd verzekering een paar uur eerder, ik ontslagen het voertuig licentie pagina op mijn telefoon, en onmiddellijk belast het en reed terug naar huis!

Zo hoever is nu verdreven? Nou … terug naar huis … waar we toen doorgelopen te beginnen met het opruimen van de carrosserie! Na het zien van de blauwe in de motorruimte, besloten we dat, want er was een bare metal die nog steeds bescherming nodig, om de hele auto een klap op te geven met onze nieuw opgerichte kleur. Alle beetjes van de oppervlakte roest zijn terug gemalen en behandeld, de gaten voor de bekleding (die niet terug op gaat) gelast, de grond terug en gevuld voorbij.

Vervolgens is om terug te glad deze filler, en geef het een snelle grondlaag verf dus het is allemaal een enkele kleur, en beschermd voor nu totdat deze weer uit de weg in een paar maanden terug te worden gestript tot een kale shell om een ​​volledige, correcte fix van de carrosserie en verf hebben.

De volgende taak is om de draagarmen 3 per kant. 2 voor de bodem 1 van de top.

Net als bij de wieldraagarmen, die bestaan ​​uit een lengte van stalen buis, draadbussen, borgmoeren en scharnierkogels. Een roos gewricht rechts schroefdraad, de ander linker schroefdraad, en dit maakt fijnafstelling van de lengte van de arm, zonder dat iets van de auto te verwijderen. draai gewoon de moeren en draai de buis te verlengen of te verkorten, de arm als dat nodig is.

Dit geeft de mogelijkheid om elk aspect van de ophanging volledig aan te passen de teen (of de voor de wielen wijzen naar binnen of naar buiten, en met hoeveel), de camber (welke afstand van de wielen verticaal), en de positie binnen de bogen.

We werken met de armen om de juiste maat nodig om de wielen in dezelfde positie te brengen als zij met de De-Dion. Wanneer we kijken naar het op de auto, had ik besloten dat de wielen waren te dicht bij elkaar, en idealiter nodig zijn om de bogen meer te vullen zodat de armlengten baseren op het verkrijgen zoals het stroom, zal aanpassingsperiode buiten waar nodig (er ongeveer 5 cm lengte aanpassing aan elke arm, met behoud van een geschikte hoeveelheid draad is ingezet die geeft tot 10cm breedte aanpassing aan elke kant … genoeg, omdat het alleen nodig is om uit te komen op ongeveer 2 cm aan iedere kant om de bogen echt te vullen)

Dus, we maakten de onderarmen op de bank:

Om de juiste lengte en de positie van de bovenarmen (het vermijden van de uitlaat) krijgen, dan zijn we begonnen om spullen over te brengen naar de auto, in de eerste plaats opnieuw aanbrengen van de diff en vervoerder.

De volgende bit ik vergat te fotograferen, dus ik zal proberen uit te leggen wat we deden. We reattached bestaande De Dion-as, met inbegrip van de nieuwe onderarmen bestond de bovenste armen lengte, en vervolgens verwijderd en gehakt de naven af ​​van elk uiteinde van de De-Dion tube. Dit gaf ons dan is de hub-eenheden apart onze eerste stap in de richting waardoor ze onafhankelijk.

Dus, met de gelaste (en geëtiketteerd) draagarmen:

We begonnen aan elke hub unit bevestigen. Eerst de twee draagarmen:

Vervolgens de resterende armen (zoals je kunt zien, was ik zeer nuttig hier, en nam het op mezelf om foto’s te nemen, in plaats van te helpen houden het gewicht van de hub!)

De rubberen laarzen voor de roos gewrichten eindigden waardoor ons de meest probleemloze we 25mm doos sectie, die de kale gewrichten sleuven in perfect gebruikt had. Met de toevoeging van de rubberen laarzen, ze gewoon niet passen recht. Dus hebben we besloten om ze iets anders gebruiken om hoe ze moeten worden gebruikt, en in plaats daarvan sneed het eind van hen af, en strekte ze over het vak sectie en over de moeren / bouten net zoals water / stofdicht, en veel gemakkelijker in te passen!

Dus, met aan beide zijden bevestigd, dit is hoe het eruit ziet met volledige droop:

Ten eerste, ik weet dat het is al een paar maanden geleden dat geen enkele update Ik heb niet gedaald van het gezicht van de planeet! De weekenden zijn net gevallen heel slecht met de wil van Kerstmis en andere evenementen wat betekent dat de tijd besteed aan de auto is teruggebracht.

Sommige van deze tijd besteed in herbedrading de motor (opnieuw) dit keer, met behulp van quick-release connectors, die zal worden gevestigd in een veel betere plek dan ze op dit moment zijn. De huidige connectoren zijn allemaal weggestopt tussen de motor en het schot, en hebben ons verhinderd die deel uitmaken van het paneel weer uit te verzegelen het schot.

Dit zijn de aansluitingen die ik nu gebruik hebben uitgewerkt (na ze te kopen), die 20-pins connectors 2x is genoeg om alle van de motor bedrading doen (maar geen kwaad in het hebben van een aantal extra’s)

Het was altijd een plan van mij om volledig onafhankelijke wielophanging aan de achterkant van de auto zijn geweest, omdat het de grootste hoeveelheid van de aanpassing, die kritisch zijn voor de behandeling gewoon hoe ik wil het te krijgen zal zijn.

Echter, mijn vader aanvankelijk niet wilt volledig onafhankelijk te gaan, en zo kwamen we tot een akkoord over de De Dion-setup. Het plan was toen om het rond te rijden voor een tijdje, en dan herontwerp van de schorsing later.

Hij heeft echter sindsdien veranderd zijn geest, en komen rond om mijn manier van denken, dus we zijn nu begonnen met de De-Dion te vervangen door een volledig onafhankelijke met behoud van het grootste deel van het werk aan de vering hebben we al gedaan.

Dus, het plan is om de grote, stevige buis tussen de twee hubs, en de panhard bar, met meer links te vervangen we zullen moeten de bovenste en onderste, om te voorkomen dat de wielen van de vouwen in zichzelf, of naar buiten vallen (zoals de DeLorean uit Back To The Future Part II). Er zullen 3 van deze aan weerszijden 1 boven, 2 beneden, die ook zal zorgen voor een controle van de teen.

De bestaande dubbele wieldraagarmen zal blijven, en deze zullen voorkomen dat de wielen bewegen vooruit / achteruit, evenals het voorkomen van roterende kracht door te remmen of accelereren toegepast.

De volgende diagram hopelijk uitleggen beter, en dit zal de basis van ons ontwerp zijn. (Rood is de bestaande draagarmen, groen zullen de nieuwe wapens die we nodig hebben om te maken)

De eerste stap is om een ​​kader rond de diff toe dat de inwendige steunen van de draagarmen vormen.

Met de fundamentele positionering gesorteerd met het op de auto, en het bij elkaar geplakt onderdelen, dan verwijderd we de huidige as, en zet het allemaal op de bank voor volledig het lassen van alle onderdelen voor het frame dat wordt een deel van de diff vervoerder.

Hoewel het was nog steeds met bouten aan de auto, we overstag op de onderste beugels voor het wiel einde van de draagarmen Deze zal volledig worden gelast aan toen we zijn heel blij met hun positie.

Putting het allemaal samen op de bank, positioneren we de bestaande as met de gewijzigde diff vervoerder, en beginnen te maken van de draagarmen.

Door dit te doen het op deze manier totdat we zijn blij met de plaatsing, hebben we niet door de De Dion-buis te snijden, dus we konden potentieel bout het terug naar de auto zonder dat de huidige schorsing setup! Dit is een van de redenen waarom we het prototype in de manier waarop we doen functionele, bruikbaar, maar niet noodzakelijk onmiddellijk voltooid terwijl ja, het kostte ons wat tijd om de De-Dion as te maken, het ons toeliet om het rollen te krijgen op eigen kracht, gaf ons de mogelijkheid om de diff, uitlaten positioneren, draagarmen etc en bouwen om hen heen, maar geven nog steeds ons de mogelijkheid om dingen later veranderen of, als we zijn blij met wat we prototype, we terug zullen gaan naar het en maak het af met een hoge standaard.

Als u uw weg hier heb gevonden door het nemen van een nota van het webadres geschreven op mijn auto bij de Show Classic Motor in het NEC dit afgelopen weekend, dan kunt u aanvaard mijn dank voor uw kostbare tijd doorbrengen op de show nemen een kijkje op mijn nederige weinig project!

Voor degenen onder u die ik sprak in het weekend, het was geweldig praten met elkaar en ieder van u. Hoewel in de eerste plaats is dit een project voor mijn eigen plezier, en om wat tijd door te brengen met mijn vader, het is ook heerlijk om het te delen met u allen en tijd besteden aan het praten over het!

Als je nieuw bent hier en wil gewoon snel een picturale overzicht van de voortgang, kunt u beginnen door te kijken naar de Picture Archive. of als alternatief kunt u beginnen bij de inleiding en te lezen door de hele saga vanaf het begin!

Ik werk op deze auto (meestal) een weekend per maand, dus aarzel dan kom regelmatig terug regelmatig voor verdere updates!

Goed nieuws voor iedereen! De Dacia Sandero zal niet op de Ford Anglia 105E Owners Club stand in hal 18 op de Lancaster Insurance Classic Motor Show in het NEC op 14-16th november!

Maar, zal mijn auto !!

Een paar weken geleden heb ik een telefoontje van de club organisatoren van evenementen, op zoek naar een aangepaste voertuig te pronken op de stand, en hebben mij gevraagd om mij te nemen.

Dus, onder andere dingen die gedaan moeten worden, hebben we opruimen sommige dingen om het te krijgen in een transporteerbare en “toonbaar staat.

Het gaat om taken zoals …

Dus, het is in principe klaar om op de aanhanger te worden gereden, gelost en parkeerde op de stand. Dus, als je een bezoek aan de show, kom langs naar hal 18 en neem een ​​kijkje in eigen persoon!

Bericht navigatie

Bron: www.my105e.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 + 7 =